Detalii Document

Descriere

Urmare a interesului manifestat de mai multe state si in primul rand de: China, SUA, Rusia, Franta, Japonia si Germania, pentru modernizarea infrastructurii feroviare, se apreciaza ca in urmatorii cinci ani se vor investi in acest domeniu peste 180,0 miliarde Euro. Cea mai mare parte a volumului investitiei este avuta in vedere de China, care isi propune sa investeasca peste 130,0 miliarde Euro.

Pentru imbunatatirea infrastructurii feroviare autoritatile americane au prevazut, in cadrul „programului conjunctural de criza“, 10,4 miliarde Euro, in timp ce Guvernul german va aloca, pana in anul 2014, peste 1,4 miliarde Euro.

Desi, pana la 30 iunie, 2009, autoritatile germane nu au demarat inca procesul investitional “Asociatia intreprinderilor din industria feroviara germana” (VDB) spera ca acest proces  sa inceapa cat mai urgent , in toamna acestui an.

Din randul intreprinderilor germane , membre ale “VDB”, fac parte concerne cunoscute pentru “know-ul” detinut in acest sector si volumul ridicat al exportului, precum: ALSTOM LHB GmbH, Bombardier Transportation, MAN Ferrostaal AG, ThyssenKrupp GFT Gleistechnik GmbH, Siemens, ThyssenKrupp Transrapid GmbH, Voith Turbo Lokomotivtechnik GmbH & Co. KG,  Waggonbau Graaff GmbH.

La finele anului 2008 cifra de afaceri a firmelor din industria feroviara germana, membre ale “VDB”,  a fost de cca. 10,0 miliarde Euro, iar numarul total de angajati a depasit 40.000.

Urmare celor prezentate, consideram ca este un moment propice ca societatile comerciale din Romania din industriile constructoare de masini, electrotehnica si electronica sa adreseze firmelor membre “VDB” scrisori de intentie privind initierea unor cooperari in productie, tinand cont si de interesul actual al firmelor germane pentru proiectele avute in vedere de autoritatile romane in sectorul infrastructurii feroviare.

Pentru aceasta anexam lucrarea intocmita de BPCE Bonn cuprinzand coordonatele si domeniul de activitate a unui numar de peste 70 de firme membre ale “VDB”.

O procedura similara si pentru pietele din China si SUA ar oferi companiilor romanesti care activeaza in acest sector al economiei sanse sporite pentru identificare unor noi clienti potentiali pentru exportul produselor lor.

Firme membre ale “Asociatiei intreprinderilor din industria feroviara germana”


Bookmark and Share