Evenimente viitoare   Irlanda - Targul international „Energy Show 2018”, Dublin, 18 - 19 aprilie 2018

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Energetică
  • Locaţia   -   Irlanda
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului19/02/2018 - 20/04/2018

Irlanda - Targul international „Energy Show 2018”, Dublin, 18 - 19


În perioada 18 - 19 aprilie 2018, va avea loc, în cadrul complexului expoziţional Royal Dublin Society (RDS), din capitala Irlandei, manifestarea expozițională ”Energy Show 2018”. Manifestarea este organizată de Autoritatea pentru Energie Durabilă a Irlandei (Sustainable Energy Authority of Ireland - SEAI) și este cel mai important eveniment organizat în Irlanda în sectorul energetic, fiind operațională de peste 20 de ani.

Considerată ca eveniment pilot pentru profesioniștii din sectorul energiei durabiledin Irlanda, fiind singura manifestare multidisciplinară B2B, ea este dedicată specialiștilor din domenii ca: furnizori și prestatori de energie, producători și utilizatori de energie din sectoare publice, industriale și comerciale, dezvoltatori energii regenerabile, proiectare și dezvoltare construcții, producători de echipamente energetice, domenii conexe etc. Pe perioada desfășurării, evenimentul respectiv oferă vizitatorilor posibilitatea participării gratuite la seminarii susținute de experți în domeniu, demonstrații de tehnologie și întâlniri de afaceri.

Manifestarea a atras, în 2017, peste 5.500 de specialiști din întreaga Europă, cu 17% mai mulți decât în 2016, și a generat venituri din vânzările expozanților de peste 85  milioane Euro. Peste 25% dintre companiile participante au avut un buget anual pentru energie de peste 100 mii Euro, iar circa 66% din vizitatori au identificat pe perioada manifestării noi furnizori de energie pe care-i vor utiliza în următorul an.

Industria irlandeză a energiei durabile este evaluată, în prezent, la peste 1,6 miliarde Euro, guvernul angajându-se să invetească, în 2018, peste 150 de milioane Euro în programele derulate de SEAI pe acest profil. Acest lucru va salva peste 120.000 de tone de emisii de carbon în fiecare an, sprijinind crearea a circa 3.500 locuri de muncă, în principal din mediul rural și reducând dependența de importurile costisitoare de combustibili fosili.

Energia durabilă este un sector vibrant care captează din ce în ce mai mult încrederea mediului de afaceri. Oportunitățile naționale și globale sunt imense, miliarde de euro fiind investite, dar și economisite în același timp, iar mii de locuri de muncă sunt create în lanțurile furnizoare rezultate.

Și la ediția din 2018, Ambasada României la Dublin a acceptat invitația de a participa în calitate de expozant, beneficiind, în mod gratuit, de un stand, pentru amenajarea unui punct de informare /documentare în zona Piețelor Internaționale. România va putea să expună:roll-up-uri, materiale promoționale tipărite privind sectorul energetic, piața energiei durabile din țara noastră, energii regenerabile. Alături de țara noastră, alte șapte state vor fi prezente în zona Piețelor Internaționale, prin intermediul ambasadelor lor din Irlanda. Spațiul de expunere va include, la cerere, și un ecran TV plat pentru promovarea unor materiale audio/video.În cele două zile de desfășurare a evenimentului expozițional respectiv, României îi vor fi alocate 2 perioade, a câte 2 ore, între orele 10.00-14.00 și 14.00-18.00. La nevoie, perioada alocată prezentărilor respective se poate suplimenta.

Luând în considerare cele prezentate mai sus, adresăm, instituțiilor din domeniul energiei, firmelor și asociațiilor profesionale pe profil din România, invitația de a participa efectiv la evenimentul expozițional Energy Show 2018, de la Dublin, în cadrul standului rezervat ambasadei României, sau de a transmite materiale de promovare și documentare care să contribuie la creșterea vizibilității țării noastre pe această piață.

Prezența unor firme românești la acest eveniment va putea oferi, totodată, posibilitatea realizării unor întâlniri și contacte cu principalii operatori din domeniul energiei de pe piața irlandeză și inițierii unui schimb de experiență în domenii de interes pentru partea română.

Detalii și informații suplimntare pot fi obținute de la BPCE Dublin, telefon: +353 1 668 1149, e-mail: dublin.economic@mae.ro, persoană de contact: domnul Dumitru Anca, ministru consilier economic.

 

BPCE Dublin

Taguri: Irlanda, evenimente viitoare, evenimente promotionale internationale.


Bookmark and Share

09/02/2009 Irlanda

Insula Irlandei este situata in NV-ul Europei si are o suprafata totala de 84.421 km², din care Republica Irlanda detine 70.273 km2 iar Irlanda de Nord (apartinand Marii Britanii) ocupa 14.148 km² si reprezinta, dealtfel, singurul vecin de uscat al tarii. Republica Irlanda este inconjurata de Oceanul Atlantic la nord si vest, Marea Celtica si Canalul St.George la sud si sud-est iar Marea Irlandeza la est.

Mai multe detalii »