Evenimente viitoare   Turcia - eveniment identificare parteneri de afaceri

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Alte servicii comerciale
  • Locaţia   -   Turcia
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului28/08/2017 - 30/11/2017

Turcia - eveniment identificare parteneri de afaceri


Informam exportatorii romani ca in perioada 2-3 noiembrie 2017, in Kocaeli (Izmit) din Turcia, in cadrul SANTEK Industry and Technology Fair, cu sprijinul Ministerului Economiei al Turciei, Camerei de Comert si Industrie Kocaeli, ABIGEM East Marmara (European Business Center pentru IMM-uri), Comisiei Europene si “Enterprise Europe Network”, va fi organizat “Match4Industry”, un eveniment de conectare a oamenilor de afaceri din Turcia si cei straini. Evenimentul are ca scop identificarea de parteneriate de cooperare, dar si de informare asupra potentialului de dezvoltare locala.

Sectoarele economice acoperite de “Match4Industry” sunt: piese auto, masini unelte si produse din metal, produse din plastic si cauciuc, produse chimice pentru procesul tehnologic din industria auto, materiale de constructii, energie, mediu, electronica si eletrotehnica, tehnologia informatiei si a comunicatiilor.

Participarea la eveniment costa 80 EUR, fiind asigurate: intalniri de afaceri, asistenta inainte, in timpul si dupa eveniment, transferul local la punctele de intalnire, translatie engleza-turca, recoritoare si cina festiva. Cazarea si transportul sunt suportate de participanti.

Detalii suplimentare pot fi obtinute de pe pagina de internet a manifestarii: www.match4industry.com , www.santekfuari.com sau la email: aoflaz@abigemdm.com.tr

ykanpara@abigemdm.com.tr sau tl +90 262 3230856

Termen de inregistrare: 25 octombrie 2017

BPCE Ankara

Taguri: Turcia, parteneri afaceri.


Bookmark and Share

09/01/2018 Turcia

Turcia este a 17-a economie din lume si a 6-a din Europa, avand o rata medie de crestere de 5% in perioada 2012-2017. Turcia este membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) din anul 1995 şi al Organizaţiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE). În anul 1996, Acordul de Uniune vamală cu UE, după care a adoptat tariful vamal comun al UE (TARIC). Acordul prevede alinierea politicii tarifare în relaţiile cu ţările membre UE, ţările terţe şi cu ţările SGP. Turcia a semnat acorduri de comerţ liber cu tarile membre EFTA, Muntenegru, Albania, Israel, Macedonia, Croaţia, Bosnia – Herţegovina, Maroc, Autoritatea Palestiniană, Siria, Tunisia, Egipt, Georgia, Iordania şi continuă negocierile cu Liban, Insulele Feroe, Africa de Sud, Mexic, Chile şi Rep. Coreea. La comisia mixtă pe probleme de Uniune Vamală, Turcia a menţionat că încheierea de acorduri de comerţ liber cu Republica Coreea, India şi Canada prezintă unele riscuri. Turcia este parte a „Euro-Mediterranean Partnership”, care prevede stabilirea unei zone de comerţ liber în regiunea Mării Mediterane. Turcia dezvolta relaţii cu tarile islamice sub tutela Organizaţiei Islamice de Cooperare, in cadrul căreia deţine secretariatul general. În 1997, a semnat Acordul „Developing Eight Countries (D8), cu Iran, Nigeria, Bangladesh, Egipt, Indonezia, Malaiezia, Pakistan având ca obiectiv dezvoltarea cooperarii economice între ţările islamice. În septembrie 2010, a încheiat un Acord cu Siria, Iordania şi Liban pentru crearea unei zone ce comerţ liber (Mideast Free Trade Zone). Turcia promovează o politică susţinută pentru dezvoltarea relaţiilor economice si politice cu tarile turkofone şi islamice din Balcanii de Vest, zona Marii Caspice (Azerbaidjan, Georgia), Asia Centrală (Turkmenistan, Kazakhstan, Kîrgîstan, Tadjikistan, Uzbekistan), Orientul Mijlociu (Iran, Irak, Siria, Iordania, Liban şi Egipt) şi Africa.

Mai multe detalii »