Evenimente viitoare   Turcia - manifestari expozitionale in Antalia

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Acţiuni de cooperare si oportunităţi de investiţii
  • Locaţia   -   Turcia
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului23/10/2017 - 31/01/2018

Turcia - manifestari expozitionale in Antalia


Centrul expozitional ANFAȘ - ANTALYA, anunta organizarea in perioada 17-20 ianuarie 2018 a manifestarilor reunite “Food product” (a 25-a editie) si “Hotel Equipment” (a 29-a editie). Este bine cunoscut nivelul de dezvoltare a industriei hoteliere din Antalia si necesitatea ca unitatile de cazare sa-si asigure furnizori de produse alimentare si consumabile, de echipamente si alte materiale pentru desfasurarea activitatii specifice in cel mai eficient mod. Participarea la cele doua manifestari reprezinta oportunitati care pot conduce la relatii de cooperare pe termen lung cu unitatile hoteliere din Antalia, cu implicatii favorabile in cresterea exporturilor romanesti in Turcia.

Firmele romanesti interesate pot participa in nume si pe cont propriu la manifestarile mai sus mentionate, reprezentantii lor fiind invitati sa contacteze organizatorul manifestarilor la coordonatele: dna. Burcu ACIMIŞ, International Sales and Visitor Promotion Manager, tl: +90 533 2356455, email: burcu.acimis@anfas.com.tr

De asemenea, firmele interesate pot obtine detalii privind participarea la cele doua manifestari expozitionale din brosurile de prezentare a celor doua evenimente sau de pe paginile de internet special dedicate.

Anfas Food Product

Anfas Hotel Equipment

BPCE Ankara

Taguri: Turcia, expozitii, Antalia, industria hoteliera.


Bookmark and Share

09/01/2018 Turcia

Turcia este a 17-a economie din lume si a 6-a din Europa, avand o rata medie de crestere de 5% in perioada 2012-2017. Turcia este membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) din anul 1995 şi al Organizaţiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE). În anul 1996, Acordul de Uniune vamală cu UE, după care a adoptat tariful vamal comun al UE (TARIC). Acordul prevede alinierea politicii tarifare în relaţiile cu ţările membre UE, ţările terţe şi cu ţările SGP. Turcia a semnat acorduri de comerţ liber cu tarile membre EFTA, Muntenegru, Albania, Israel, Macedonia, Croaţia, Bosnia – Herţegovina, Maroc, Autoritatea Palestiniană, Siria, Tunisia, Egipt, Georgia, Iordania şi continuă negocierile cu Liban, Insulele Feroe, Africa de Sud, Mexic, Chile şi Rep. Coreea. La comisia mixtă pe probleme de Uniune Vamală, Turcia a menţionat că încheierea de acorduri de comerţ liber cu Republica Coreea, India şi Canada prezintă unele riscuri. Turcia este parte a „Euro-Mediterranean Partnership”, care prevede stabilirea unei zone de comerţ liber în regiunea Mării Mediterane. Turcia dezvolta relaţii cu tarile islamice sub tutela Organizaţiei Islamice de Cooperare, in cadrul căreia deţine secretariatul general. În 1997, a semnat Acordul „Developing Eight Countries (D8), cu Iran, Nigeria, Bangladesh, Egipt, Indonezia, Malaiezia, Pakistan având ca obiectiv dezvoltarea cooperarii economice între ţările islamice. În septembrie 2010, a încheiat un Acord cu Siria, Iordania şi Liban pentru crearea unei zone ce comerţ liber (Mideast Free Trade Zone). Turcia promovează o politică susţinută pentru dezvoltarea relaţiilor economice si politice cu tarile turkofone şi islamice din Balcanii de Vest, zona Marii Caspice (Azerbaidjan, Georgia), Asia Centrală (Turkmenistan, Kazakhstan, Kîrgîstan, Tadjikistan, Uzbekistan), Orientul Mijlociu (Iran, Irak, Siria, Iordania, Liban şi Egipt) şi Africa.

Mai multe detalii »