Evenimente viitoare   Turcia - Conferinta pentru cooperare economica Turcia - Africa

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Acţiuni de cooperare si oportunităţi de investiţii
  • Locaţia   -   Turcia
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului28/08/2017 - 31/10/2017

Turcia - Conferinta pentru cooperare economica Turcia - Africa


Informam exportatorii romani ca in perioada 16-18 octombrie 2017, in Ankara, la Hotel Green Park, Confederatia oamenilor de afaceri turci SANKON, Organizatia femeilor de afaceri turce din industrie, in cooperare cu Ambasadele tarilor africane acreditate la Ankara, organizeaza “Turkey –African Economic Cooperation Conference”, un eveniment de conectare a agentiilor de investitii, camerele de comert si industrie, oamenilor de afaceri, antreprenori internationali, specialisti si experti din diverse tari africane si Turcia. Evenimentul are ca scop identificarea de parteneriate de cooperare si dezvoltarea relatiilor comerciale cu tarile africane.

Sectoarele de interes: metalurgie, otel, turism, industria auto, industria grea, constructii, industria navala, inginerie, mobilier, comunicatii, tehnologia informatiilor, produse alimentare, materiale de constructii, chimie si petrochimice, ambalaje, tratamentul apelor reziduale, electrotehnica si electronica, industria farmaceutica, agricultura, cosmetica, minerit, etc.

Detalii suplimentare pot fi obtinute de pe pagina de internet a SAKON: www.sankon.org.tr

tl: +90 312 2120600, fax: +90 532 7691696, email: info@sankon.org.tr

Mr. Nezaket Emine ATASOY, presedinte

 

 

 

 

 

BPCE Ankara

Taguri: Turcia, conferinta, africa.


Bookmark and Share

09/01/2018 Turcia

Turcia este a 17-a economie din lume si a 6-a din Europa, avand o rata medie de crestere de 5% in perioada 2012-2017. Turcia este membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) din anul 1995 şi al Organizaţiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE). În anul 1996, Acordul de Uniune vamală cu UE, după care a adoptat tariful vamal comun al UE (TARIC). Acordul prevede alinierea politicii tarifare în relaţiile cu ţările membre UE, ţările terţe şi cu ţările SGP. Turcia a semnat acorduri de comerţ liber cu tarile membre EFTA, Muntenegru, Albania, Israel, Macedonia, Croaţia, Bosnia – Herţegovina, Maroc, Autoritatea Palestiniană, Siria, Tunisia, Egipt, Georgia, Iordania şi continuă negocierile cu Liban, Insulele Feroe, Africa de Sud, Mexic, Chile şi Rep. Coreea. La comisia mixtă pe probleme de Uniune Vamală, Turcia a menţionat că încheierea de acorduri de comerţ liber cu Republica Coreea, India şi Canada prezintă unele riscuri. Turcia este parte a „Euro-Mediterranean Partnership”, care prevede stabilirea unei zone de comerţ liber în regiunea Mării Mediterane. Turcia dezvolta relaţii cu tarile islamice sub tutela Organizaţiei Islamice de Cooperare, in cadrul căreia deţine secretariatul general. În 1997, a semnat Acordul „Developing Eight Countries (D8), cu Iran, Nigeria, Bangladesh, Egipt, Indonezia, Malaiezia, Pakistan având ca obiectiv dezvoltarea cooperarii economice între ţările islamice. În septembrie 2010, a încheiat un Acord cu Siria, Iordania şi Liban pentru crearea unei zone ce comerţ liber (Mideast Free Trade Zone). Turcia promovează o politică susţinută pentru dezvoltarea relaţiilor economice si politice cu tarile turkofone şi islamice din Balcanii de Vest, zona Marii Caspice (Azerbaidjan, Georgia), Asia Centrală (Turkmenistan, Kazakhstan, Kîrgîstan, Tadjikistan, Uzbekistan), Orientul Mijlociu (Iran, Irak, Siria, Iordania, Liban şi Egipt) şi Africa.

Mai multe detalii »