Evenimente viitoare   Turcia - targ de cadouri si produse mestesugaresti

Informaţii despre eveniment

  • Sector   -   Articole diverse
  • Locaţia   -   Turcia
  • Nesubvenţionat
  • Durata evenimentului28/08/2017 - 31/12/2017

Turcia - targ de cadouri si produse mestesugaresti


Informam exportatorii romani specializati in domeniul cadourilor si al produselor mestesugaresti, ca in perioada 01-10 decembrie 2017, in Ankara, la ATO Congresium International Convention and Exhibition Centre, va fi organizata manifestarea specializata International Gifts and Handicrafts Fair - Ankara 2017.

Exportatorii romani specializati sunt invitati sa participle in nume si pe cont propriu la manifestare. Costurile de participare estimative sunt de 100 USD/mp pentru zece zile, suparfata minima fiind de 6 mp.

Detalii suplimentare pot fi obtinute de la dl. Baran Kaplan, director: +90 0507 0669805, manager@remfuar.com.tr  remfairmanager@gmail.com sau www.ighf.co

BPCE Ankara

Taguri: Turcia, targuri, cadouri, mestesugaresti.


Bookmark and Share

09/01/2018 Turcia

Turcia este a 17-a economie din lume si a 6-a din Europa, avand o rata medie de crestere de 5% in perioada 2012-2017. Turcia este membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) din anul 1995 şi al Organizaţiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE). În anul 1996, Acordul de Uniune vamală cu UE, după care a adoptat tariful vamal comun al UE (TARIC). Acordul prevede alinierea politicii tarifare în relaţiile cu ţările membre UE, ţările terţe şi cu ţările SGP. Turcia a semnat acorduri de comerţ liber cu tarile membre EFTA, Muntenegru, Albania, Israel, Macedonia, Croaţia, Bosnia – Herţegovina, Maroc, Autoritatea Palestiniană, Siria, Tunisia, Egipt, Georgia, Iordania şi continuă negocierile cu Liban, Insulele Feroe, Africa de Sud, Mexic, Chile şi Rep. Coreea. La comisia mixtă pe probleme de Uniune Vamală, Turcia a menţionat că încheierea de acorduri de comerţ liber cu Republica Coreea, India şi Canada prezintă unele riscuri. Turcia este parte a „Euro-Mediterranean Partnership”, care prevede stabilirea unei zone de comerţ liber în regiunea Mării Mediterane. Turcia dezvolta relaţii cu tarile islamice sub tutela Organizaţiei Islamice de Cooperare, in cadrul căreia deţine secretariatul general. În 1997, a semnat Acordul „Developing Eight Countries (D8), cu Iran, Nigeria, Bangladesh, Egipt, Indonezia, Malaiezia, Pakistan având ca obiectiv dezvoltarea cooperarii economice între ţările islamice. În septembrie 2010, a încheiat un Acord cu Siria, Iordania şi Liban pentru crearea unei zone ce comerţ liber (Mideast Free Trade Zone). Turcia promovează o politică susţinută pentru dezvoltarea relaţiilor economice si politice cu tarile turkofone şi islamice din Balcanii de Vest, zona Marii Caspice (Azerbaidjan, Georgia), Asia Centrală (Turkmenistan, Kazakhstan, Kîrgîstan, Tadjikistan, Uzbekistan), Orientul Mijlociu (Iran, Irak, Siria, Iordania, Liban şi Egipt) şi Africa.

Mai multe detalii »