Ştiri   BPCE Ankara - livrari neconforme din Turcia

BPCE Ankara - livrari neconforme din Turcia

Informăm firmele românești importatoare din Turcia ca de la începutul anului au fost înregistrate două cazuri de livrări neconforme (livrări de produse cu specificație similară, dar de o calitate inferioară, care însă nu mai răspund cerinței principale pentru care a fost importat produsul/ hârtie rezistentă termic pentru băuturi calde și ață pentru agricultură rezistentă la radiații UV) de la producători turci, în comparație cu anii anterior în care nu am fost sesizați pe astfel de spețe. Deși responsabilitatea producătorilor din Turcia este evidentă, aceștia refuză returnarea banilor sau o livrare compensatorie cu produse de calitate corespunzătoare.

În aceste condiții sugerăm importatorilor români să își ia toate măsurile necesare pentru a se proteja de astfel de practici încă din fazele incipiente de negociere a operațiunii de import.

De asemenea, precizăm că în cazul refuzului furnizorului din Turcia de a reglementa amiabil disputa, importatorul român are la dispoziție fie medierea prin arbitrajul Camerei de Comerț și Industrie a României, fie printr-o casă de avocatură, sau acționarea în judecată, conform clauzelor contractuale, în România sau în Turcia.

Data publicării: 04/10/2019
BPCE - Ankara

Taguri: Turcia, importatori, dispute.Bookmark and Share