Ştiri   BPCE Ankara - Platforma de Achiziții Electronice de Stat in Turcia(EKAP)

Platforma de Achiziții Electronice de Stat in Turcia(EKAP)

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Turcia informeaza prin Nota Verbala nr 2018/49821879-BOGY/22780645 referitor la participarea persoanelor fizice şi juridice străine la licitațiile organizate de autoritatile publice și înregistrarea in cadrul Platformei Achiziții Electronice de Stat (EKAP) din Turcia.

’’Conform Directivelor Uniunii Europene (UE) nr.2014/24/AB și 2014/25/AB, statele membre UE trebuie sa treacă la sistemul e-licitație pana in luna octombrie 2018. În conformitate cu reglementările de la data de 19 iunie 2018, începând cu data de 2 ianuarie 2019 achizițiile care se vor efectua conform legii 4734 articolul 21 litera f, iar achizițiile de servicii și marfa prin licitație se vor putea efectua in mediu electronic.

Operațiunile de ofertare prin sistemul e-licitație și comunicările din partea Instituției se vor efectua prin Platforma EKAP, iar documentele de participare la licitație a persoanelor fizice și juridice înscrise vor fi accesate cu e-semnătura.

Persoanele fizice şi juridice care vor participa la licitații se vor înscrie in sistemul EKAP conform Reglementarilor de punere in aplicare a licitațiilor electronice, articolul 7, unde sunt precizate informațiile și documentele necesare care vor fi prezentate pentru a se putea face înscrierea in sistemul EKAP.

Legislația aplicată poate fi accesata de pe adresa www.kik.gov.tr .

İn acest context, pentru ca e-serviciile sus menționate sa poată fi accesate pe EKAP și de persoane fizice și juridice străine:Persoanele fizice și juridice interesate se pot adresa Direcției Generale Evidenta Populației, acestora li se va acorda un număr de cetățean străin după care se vor putea înscrie in sistemul EKAP Înregistrarea in sistemul EKAP a acestor persoane se va putea efectua cu prezentarea documentelor echivalente întocmite conform legislației din tara in care se afla, iar documentele vor fi prezentate conform reglementarilor de punere in aplicație a Licitaților Electronice.Decizia Comisiei Licitații de Stat a intrat in vigoare conform hotărârii luate la data de 13.11.2018 cu nr. 2018/DK.D-357.

Înregistrările in sistem se vor efectua accesand adresa https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Yetki/İstekliKaydı.aspx, iar anunțurile cu privire la licitațiile de stat vor fi publicate pe adresele www.kik.gov.tr şi www.ekap.kik.gov.trData publicării: 11/01/2019
BPCE Ankara

Taguri: Turcia, achizitii publice, platforma.Bookmark and Share