Ştiri   BPCE Ankara - actualizare conditii export carne in Turcia

BPCE Ankara - actualizare conditii export carne in Turcia

Referitor la importurile de carne in Turcia, urmare monitorizarii situatiei pe piata, informam exportatorii romani ca:

  • importurile de carne de oaie (proaspata şi congelata) sunt interzise (din toate tarile);
  • pentru importurile de carne de vaca (proaspata si congelata):

- certificarea Halal este obligatorie;

- carnea NU poate proveni de la animale asomate (ele trebuiesc sacrificate conform obiceiurilor şi traditiilor turceşti);

- certificatele Halal emise de organizatiile musulmane din Romania sunt acceptate, cu toate acestea se cere ca macelarul sa fie turc şi abatorul sa fi fost inspectat anterior. In Romania la ora actuala sunt 5 abatoare autorizate/inspectate de autoritatile turcesti https://www.esk.gov.tr/tr/11465/Bilgi-Edinme-Formu-Tuzel-Kisiler-Icin Abatoare acreditate Halal de autoritatile turcesti(sunt afişate si pe pagina web a Ministerului turc al Alimentatiei, Agriculturii si Zootehniei

Abatoarele care doresc autorizarea trebuie sa se depuna o cerere la Directia Generala pentru Carne si Lapte (Et Süt Kurumu), coordonate contact:

OĞUZLAR MAHALLESİ CEYHUN ATIF KANSU CADDESİ
1370. SOKAK NO: 10, BALGAT/ ANKARA / TURKEY

PBX:+90 312 284 36 70

FAX:+90 312 286 37 02

sau prin pagina de solicitare info: https://www.esk.gov.tr/tr/11465/Bilgi-Edinme-Formu-Tuzel-Kisiler-Icin

sursa: Ministerul turc al Alimentatiei, Agriculturii si Zootehniei

Data publicării: 10/01/2018
BPCE Ankara

Taguri: Turcia, carne, halal, export.



Bookmark and Share