Ştiri   BPCE Ankara - actualizare conditii import animale vii in Turcia

BPCE Ankara - actualizare conditii import animale vii in Turcia

Urmare ultimelor discuții cu Ministerul Alimentatiei, Agriculturii și Zootehniei din Turcia, au rezultat următoarele date de interes pentru exportatorii români de animale vii si carne:

General Directory of Meat and Milk Board / Et ve Süt Kurumu (ESK) este singurul importator de carne roşie carcasă și singurul importator de animale vii din Europa pentru creştere sau sacrificare în Turcia.

Directia Generală pentru Alimente şi Control din cadrul Ministerului Alimentației, Agriculturii și Zootehniei a declarat că nu au avut, nu au şi nu se preconizeaza importuri de carne de oaie din nicio țară. Ovinele pentru creştere şi sacrificiu sunt importate de catre ESK, dar momentan nu se fac noi licitatii, ci se derulează contractele semnate deja.

Pentru animale vii de reproducere sunt impuse mai multe condiții tehnice, de regulă publicate în caietul de sarcini aferent licitației. Importul este deschis doar pentru animale provenite din America de Sud, și se poate face de către firme private. Pentru Europa nu este posibil importul la acest moment. Exportatorii români trebuie urmărească pagina ESK când se vor anunta licitații.

Recent, ET SÜT KURUMU a anuntat o licitatie de 100 de mii capete BOVINE, închisă la data de 19.02.2018. Anuntul şi conditiile licitației au fost publicate pe site-ul instituției (și pe prezentul site prin BPCE Ankara). Pentru viitor, se poate contacta M. Sami CÜCELOĞLU, Tel.+90 312 285 60 18, fax: +90 312 285 78 26.

Kırmzı Et Üreticileri Merkez Birliği Asociația producătorilor de carne roşie, poate fi contacta pentru oportunități de import animale vii prin firme private, aici.

Ovinele pentru reproducere sunt importate de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü TIGEM (DG Exploatare Agricola). Detalii suplimentare se pot obtine la TIGEM, telefon +90 312 417 84 70 Fax: +90 312 417 78 39, info@tigem.gov.tr

Ministerul Alimentației, Agriculturii și Zootehniei dorește să atragă atenția exportatorilor români că s-au semnalat deficiențe în cadrul controalelor fizice și a verificării documentelor ce însoțeau transporturile de animale vii din România și au fost depistate în număr mare numere de identitate duplicat, ceea ce conduce atât la incertitudini privind originea și sănătatea animalelor respective cât și la imposibilitatea înregistrării ulterioare a animalelor importate în sistemul național de evidență TURVET. Exportatorii români sunt rugați să acorde atenția cuvenită și să elimine orice astfel de inadvertență, repetarea acestor incidente putând duce în orice moment la suspendarea importului de animale vii din România.

Pentru exportatorii români de carne rămân valabile precizările făcute aici.

sursa: Ministerul turc al Alimentației, Agriculturii și Zootehniei

Data publicării: 21/02/2018
BPCE Ankara

Taguri: Turcia, animale vii, .Bookmark and Share