Ştiri   România a participat cu pavilion național la Târgul Climatización y Refrigeración 2017 din Madrid

În perioada 28 februarie – 3 martie 2017, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), în colaborare cu Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR), a organizat participarea României la cea de-a 17-a ediție a Târgului Internațional “Climatización y Refrigeración – ediția 2017“ care a avut loc la Madrid

În perioada 28 februarie – 3 martie 2017, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), în colaborare cu Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR), a organizat participarea României la cea de-a 17-a ediție a Târgului Internațional “Climatización y Refrigeración – ediția 2017“ care a avut  loc la Madrid, târg în cadrul căruia au fost expuse produse dezvoltate de cca. 700 de companii din domeniul instalațiilor de încălzire și răcire de pe toate continentele.

Ambasadorul României la Madrid a vizitat, în data de 2 martie, pavilionul României, unde a discutat cu reprezentanții companiilor românești prezente, ai ANEIR şi ai MMACA, încurajându-i să multiplice deplasările de afaceri şi participările la manifestări expoziționale în Spania, care pot contribui la amplificarea şi diversificarea exporturilor românești de echipamente industriale.

În pavilionul național al României au expus șapte companii producătoare de echipamente pentru încălzire, climatizare şi purificare a aerului: Radox (www.radox.ro), Rocotherm (www.rocotherm.ro), Ecohornet (www.ecohornet.ro), Faralco (www.faralco.ro), Filtre Aer Curat – Eversted (www.eversted.ro), H2O International (www.apa.ro) și Termofarc (www.termofarc.ro).  Companiile românești participante prezintă o gamă largă de instalații de producere a energiei termice, boilere, generatoare de aer cald (cu utilizări în săli de spectacol, hale industriale, gări, scene de spectacole, silozuri pentru cereale, grajduri și crescătorii de păsări), echipamente pentru tratarea și potabilizarea apei, centrale termice, filtre de aer, calorifere pentru  băi, calorifere cu design modern pentru birouri, apartamente, hoteluri și săli pentru evenimente, convectori de încălzire încastrați.  

Producătorii români au urmarit identificarea de noi oportunități de afaceri pe piața Spaniei, atât în ceea ce privește distribuția produselor lor pe această piață, cât și cu privire la posibilitatea de cooperare în producție cu parteneri spanioli (fabricarea de produse, sub marca proprie a unor companii spaniole, în fabricile companiilor românești). De asemenea, de mare interes pentru companiile participante au fost sesiunile tehnice de prezentare a noilor tendințe tehnologice din sectorul climatizării, instalațiilor de încălzire și instalațiilor de răcire industrială. 

Participarea românească la acest târg a avut loc în cadrul Programului de Promovare a Exporturilor 2017, cu finanțare parțială de la bugetul de stat, program al cărui obiectiv principal îl reprezintă implementarea strategiei naționale de export și sprijinirea internaționalizării companiilor românești. Prezența României cu pavilion național la acest târg este un proiect promovat și susținut de Biroul de Promovare Economică şi Comercială al Ambasadei României de la Madrid.

Data publicării: 08/03/2017
BPCE Madrid

Taguri: Spania, Madrid, evenimente promotionale internationale.Bookmark and Share