Ştiri   Seminarul economic “Oportunități de Afaceri și Investiții în România”

La data de 7 iunie 2016 a avut loc la Zaragoza Seminarul economic „Oportunități de Afaceri si Investiții în România”, organizat de BPCE Madrid în colaborare cu Camera de Comerț Zaragoza, cu sprijinul Consulatului României la Zaragoza.

La eveniment au asistat peste 60 de oameni de afaceri spanioli și din diaspora românească din regiune, consultanți și reprezentanți ai presei locale.

În deschiderea evenimentului, doamna Maria Lopez Palacin, Vicepreședinta Camerei, a menționat faptul că schimburile comerciale ale regiunii Aragon cu România în anul 2015 au un sold favorabil României, totalizând aproximativ 46  milioane euro exporturi spaniole și 57 milioane euro importuri din România, apreciind faptul că există o cunoaștere reciprocă insuficientă a potențialului diferitelor sectoare precum și un număr relativ scăzut al contactelor între oamenii de afaceri din cele două țări. Totodată a subliniat că există o percepție pozitivă asupra românilor, datorată numărului mare al celor care lucrează în regiune, precum și datorită investițiilor aragoneze în România. 

Reprezentanții Biroului de Promovare Comercial-Economică din cadrul Ambasadei au prezentat mediul de afaceri și de investiții din România, sectoarele economice cu potențial de amplificare a schimburilor comerciale româno-spaniole, elemente de atractivitate pentru realizarea de investiții în România, precum și o expunere detaliată asupra Programelor Operaționale vizând principalele fonduri europene alocate României în perioada 2014-2020: POIM, POR, POC și PNDR.

Pentru a amplifica interesul mediului de afaceri aragonez pentru România, seminarul a beneficiat de  intervenția companiei spaniole Talleres Alot SL care a prezentat povestea sa de succes în România, fiind impresionat de concretizarea rapidă a cooperărilor cu parteneri români identificați ca urmare a participării la misiunea economică din România organizată de Camera de Comerț Zaragoza în luna mai 2016. De asemenea, reprezentanta companiei DIGI MOBIL – cea mai importantă și vizibilă investiție românească în Spania - a prezentat evoluția și elementele care au stat la baza dezvoltării firmei în Spania.

Acesta a fost primul eveniment de promovare economică a României organizat în Comunitatea Autonomă Aragon în ultimii ani.

Data publicării: 15/06/2016
BPCE MadridBookmark and Share