Ţară Asia Orientul mijlociu
Emiratele Arabe Unite

EAU

Factori importanţi

  • Fus orar: UTC +4
  • Limba oficială: Araba
  • Monedă: Dirham UAE (DHS)
  • Prefix telefonic: +971
  • :

Introducere

  • Pana in anul 1971 emiratele ce formeaza azi EAU au fost cunoscute sub numele de “Statele Armistitiului” (Trucial States), fiind sub protectorat britanic. La 2 decembrie 1971, emiratele Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Fujairah, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain si Ajman au format statul independent numit Emiratele Arabe Unite. Cu o populatie de circa 4,8 milioane locuitori ( 80% imigranti si 20% emiratezi), la o suprafata de 91700 kmp, EAU este o monarhie constitutionala puternica in Zona Golfului. EAU se invecineaza cu Arabia Saudita (S-V), Qatar (N-V) si Sultanatul Oman (E si S).

Date generale

In anii 70-75 EAU era una din cele mai sarace tari din lume (erau recunoscuti ca buni pescari, cautatori de perle de mare si pirati).

Dupa 1975,o data cu descoperirea petrolului si a gazelor naturale ( 9,5 % din rezervele mondiale de petrol brut si locul 4 la rezervele de gaze naturale), EAU au progresat constant inregistrand cresteri economice importante.

PIB/locuitor este unul din cele mai inalte din lume, circa 75.000 US$ la sfarsitul anului 2008.

Inflatia se situeaza la circa 8 – 10% pe an (conform surselor UE).

Balanta comerciala este pozitiva, in anul 2008 exporturile totalizau 315,48 miliarde US$ iar importurile circa 145 miliarde US$.

Situatia financiara a tarii este foarte buna, dispunand de active in strainatate de peste 300 miliarde US$ iar rezervele valutare se situeaza la 80-90 miliarde US$ in ultimii doi ani.

Dezvoltarea industriala este vizibila in cateva sectoare, respectiv extractia si prelucrarea titeiului si a gazelor naturale, constructii civile si industriale, constructii metalice, productia de materiale de constructii, etc.

Oportunitati de afaceri se intalnesc in domeniile:

-          extractia si prelucrarea titeiului;

-          transportul gazelor naturale;

-          constructii civile, industriale si infrastructura;

-          linii electrice de inalta tensiune;

-          comercializarea produselor minerale si materialelor de constructii;

-          turism.

 
Bookmark and Share

07/11/2017 EAU - manifestare expozitionala de produse organice si bio

Participare la Expoziția MENOPE, singura manifestare expozitionala din Orientul Mijlociu și zona Golfului destinată în exclusivitate produselor certificate organic și ecologic: produse agricole, alimente şi băuturi, produse cosmetice şi de îngrijire personală, medicamente şi produse farmaceutice, suplimente alimentare, etc.

14/11/2017 Agriscape Abu Dhabi

AGRISCAPE, eveniment unic ce iși propune să adune toți mari investitori și key holders din sectorul agricol și al siguranței alimentare din Orientul Mijlociu, Asia, Africa de Nord și Europa.

Toate evenimentele »